loader image
0
0
Subtotal: ۰ تومان
سبد خرید خالی است.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

به راحتی وقت مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلال آگورافوبیا

سرفصل های مقاله

اختلال آگورافوبیا

حدود ۲۰ درصد افراد مبتلا به اختلال وحشت‌زدگی (((برای مطالعه بیشتر در رابطه با اختلال وحشت‌زدگی کلیک کنید))) همزمان به اختلال آگورافوبیا نیز مبتلا هستند. افراد مبتلا به آگورا فوبیا (Agoraphobia) همیشه می‌ترسند که مبادا در جایی گیر بیفتند و نیاز به کمک پیدا کنند ولی نتوانند به موقع از دیگران کمک بگیرند. به عبارت دیگر فرد مبتلا به آگورافوبیا می‌ترسد در مکانی دچار حمله وحشت‌زدگی بشود و کسی نتواند به او کمک کند و یا خودش نتواند به سرعت از آن جا فرار کند.

موقعیت‌های آگورافوبیک

موقعیت‌هایی که باعث ایجاد ترس، اضطراب و اجتناب در فرد مبتلا به آگورافوبیا می‌شوند، “موقعیت‌های آگورافوبیک” نامیده می‌شوند. این موقعیت‌ها تقریبا به صورت همیشگی و مداوم باعث ترس یا اضطراب در فرد می‌شوند. به همین دلیل فرد تمام سعی خود را می‌کند تا از موقعیت‌های آگورافوبیک اجتناب کند. همچنین فرد مبتلا به اختلال آگورافوبیا همیشه می‌خواهد یک نفر در کنارش باشد. شدت ترس یا اضطراب فرد با شدت خطری که موقعیت‌های آگورافوبیک ایجاد می‌کنند تناسب ندارد. باید توجه داشت که تناسب نداشتن به شرایط حاکم، محیط و زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی بستگی دارد.
اگر احساس می‌کنید دچار اختلال فوبیا هستید و یا از شی یا موقعیت به خصوصی تا حدی می‌ترسید، در صورت تمایل می‌توانید با کمک گرفتن از مشاوران مجرب ما‌ه‌شید خرد بر این مسئله غلبه کنید.

اصطلاح آگورافوبیا به چه معناست؟

اصطلاح آگورافوبیا از کلمه یونانی آگورا به معنای بازار ریشه گرفته است. آگورافوبیا به معنای لغوی یعنی ترس از بازار. این کلمه در متون روانشناسی به ازدحام هراسی، ترس از محیط‌های باز و یا ترس از محیط‌های بسته ترجمه شده است. در واقع ریشه ساخت این کلمه از بازارهای پرهرج و مرج یونان باستان می‌آید. ترس از گیر افتادن در چنین مکانی هنگام تجربه‌ی حمله وحشت‌زدگی باعث پیدایش این اصطلاح شده است.

خانه به عنوان تنها مکان امن

به تعریف دیگری آگورا عبارت است از ترس از ترک کردن مکانی امن که معمولا “خانه” است. افراد آگورافوبیک از ترک کردن خانه‌ی خود وحشت‌زده می‌شوند و این وحشت به تدریج افزایش می‌یابد. افزایش در فاصله‌ی جایی که می‌خواهند بروند با شدت اضطراب آن‌ها تقریبا نسبت مستقیمی دارد. یعنی هرچه فاصله از خانه بیشتر باشد، ترس نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین به این ترتیب آگورا در این جا به معنای “مکانی دور از خانه” است. افراد مبتلا به آگورافوبیا معمولا در جایی به جز خانه دچار حمله‌ی اضطراب یا حمله‌وحشت‌زدگی شده‌اند. بنابراین بعد از تجربه این حملات بعضی از آن‌ها حتی وقتی که در فاصله‌های نزدیکی از خانه قرار دارند نیز دچار اضطراب و نگرانی می‌شوند. در نتیجه به مرور زمان در این افراد عدم تمایل به ترک کردن مکان “امن یا همان خانه” به خصوص هنگاهی که تنها هستند، به وجود می‌آید.

معیارهای تشخیصی اختلال آگورافوبیا

ترس یا اضطراب شدید درباره‌ی دو موقعیت از پنج موقعیت زیر:
۱- استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی (مثل اتوموبیل، اتوبوس، قطار، کشتی و هواپیما)
۲- فضاهای باز(پارکینگ‌های عمومی، مراکز خرید سر باز و پل عابر پیاده)
۳- فضاهای سربسته(فروشگاه، تئاتر یا سینما)
۴- ایستادن در صف یا قرار گرفتن در داخل جمعیت
۵- تنها بودن در خارج از خانه

فرد از این موقعیت‌ها می‌ترسد یا از آن‌ها اجتناب می‌کند. زیرا فکر می‌کند که در صورت مواجهه شدن با نشانه‌هایی شبیه نشانه‌های حمله‌ی وحشت‌زدگی و یا سایر نشانه‌های اضطراب آور به آسانی نمی‌تواند فرار کند و یا احتمال می‌دهد رسیدن نیروهای کمکی دشوار خواهد بود. مثلا سالمندان ممکن است از زمین خوردن بترسند. نگرانی و ترس و اجتناب فرد مبتلا مکرر و پیوسته است و معمولا حداقل ۶ ماه طول می‌کشد. ترس، اضطراب یا اجتناب باعث می‌شود فرد به رنج یا نابسامانی شدید در عملکرد اجتماعی، شغلی و سایر جنبه‌های مهم زندگی دچار شود.

به نظر شما چه تیپ شخصیت‌هایی بیشتر احتمال دارد به این نوع اختلال مبتلا بشوند؟ 

برای آگاهی از تیپ شخصیتی خودتان می‌توانید کلیک کرده و تست ریز و هاردسون را به طور رایگان در سایت ماه‌شید خرد انجام بدهید

شیوع اختلال آگورافوبیا

به گزارش انجمن روانپزشکی آمریکا هر سال حدود ۱.۷ درصد نوجوانان و بزرگسالان آمریکایی مبتلا به اختلال آگورافوبیا تشخیص داده می‌شوند. احتمال ابتلای زنان به این اختلال مانند اکثر اختلالات اضطرابی نسبت به مردان دو برابر است. آگورافوبیا ممکن است در کودکی روی دهد، اما نرخ وقوع آن در اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی به اوج خود می‌رسد. نرخ شیوع ۱۲ ماهه در افراد بالای ۶۵ سال ۰.۴ درصد است.

نویسنده : کیمیا شراهی

مرجع:

برای نگارش این مطلب از کتاب‌ آسیب‌شناسی روانی هالجین ترجمه دکتر یحیی سید محمدی و کتاب آسیب‌شناسی روانی دکتر مهدی گنجی بهره گرفته شده است.
شما می‌توانید در صورت تمایل در وب سایت ماه‌شید خرد با دیگر اختلالات اضطرابی نیز آشنا بشوید.
به این مقاله امتیاز دهید

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فرهنگ با فرهنگ خرد

آرامش بهتر در ماه شید خرد​

تهران – چهارراه پارک وی – ولیعصر – بن بست رزاق زاده

۰۹۱۹۰۰۷۰۶۰۳ , 021-22041372

Info@mahshidekherad.com

تمامی حقوق متعلق به کلینیک روانشناسی ماه شید خرد میباشد. طراحی و توسعه مرسم ایرانی