loader image
0
0
Subtotal: ۰ تومان
سبد خرید خالی است.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

به راحتی وقت مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

خشونت خانوادگی و خانگی

خشونت خانوادگی و خانگی

سرفصل های مقاله

هر شخصی ممکن است خشونت خانگی را تجربه کند. این اتفاق در همه‌ی جوامع، کشورها، فرهنگ‌ها، سنین و جنسیت‌های مختلف رخ می‌دهد.

خشونت خانگی و خانوادگی چیست؟

خشونت خانگی یا خانوادگی هنگامی اتفاق می افتد که یکی از دو طرف رابطه از قدرت و زور خود در یک رابطه و/یا پس از جدایی و قطع ارتباط سوءاستفاده کند. این نوع از خشونت انواع بسیاری دارد و اغلب، شکل‌های غیرجسمانی سوءاستفاده به میزان شکل‌های جسمانی آن به فرد آسیب وارد می کنند.

وقتی با کسی رابطه‌ی خصوصی و شخصی نزدیکی دارید و او باعث می‌شود شما احساس ضعف، ترس و  یا ناامنی می کنید یا از ابراز مخالفت با او و مطرح کردن نیازها و خواسته‌ های خودتان خود می ترسید، همه‌ ی این ها ممکن است نشانه‌هایی از سوءاستفاده و خشونت باشد.

همه‌ی انسان ها این حق را دارند که از خشونت در امان باشند. در هر زمانی وقتی نوعی از سوءاستفاده و خشونت را تجربه می‌کنید، باید به این نکته مهم توجه کنید که شما مقصر نیستید بلکه فرد سوءاستفاده‌گر باید پاسخگو باشد. لازم به ذکر است که خشونت خانگی و خانوادگی جرم است.

همان طور که گفته شد خشونت خانگی و خانوادگی انواع بسیاری دارد و به روش های مختلفی بروز پیدا می کند، که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

۱)جسمانی: مانند کتک زدن، ضربه زدن، خفه کردن، شکستن وسایل، عدم توجه به به نیازهای فیزیولوژیکی و پزشکی و آسیب‌رساندن به حیوانات؛

۲)جنسی: اعمال و یا حتی رابطه جنسی ناخواسته، نبودن رابطه ‌ی جنسی مطابق قیود و شرایط طرف مقابل، نادیده گرفتن انتخاب فرد در شیوه‌ی جلوگیری از بارداری؛

۳)روانی و هیجانی: سرزنش کردن، تحقیر کردن، تهدید کردن به خشونت، خودآزاری یا خودکشی، انتقاد از بدن و ظاهر ، شایعه‌­پراکنی؛

برای مطالعه مقاله مفید و کاربردی “پیشگیری سریع از خودکشی” کلیک کنید

۴)مالی: کنترل سخت‌گیرانه، بیش از حد و ناعادلانه بر پول و امکانات مالی و رفاهی؛

۵)زبانی: ناسزاگویی، دعوا کردن، فریاد کشیدن و تحقیر و سرزنش در فضاهای عمومی؛

۶)اجتماعی: کنترل رفت‌وآمدها و ملاقات ها، ردیابی از طریق نرم‌افزارهای موبایل ،کنترل کردن پوشش و ظاهر ، ایجاد مزاحمت مانند تعقیب کردن، تماس گرفتن و ارسال پیام های بیش از حد و پرتکرار؛

۷)معنوی و فرهنگی: کنترل نیازها، خواسته ها، علایق، فعالیت ها و … ؛

چگونه به‌صورت امن از یک رابطه‌ی خشونت‌آمیز خارج شویم؟

تصمیم برای خروج از یک ارتباط خشونت‌آمیز، یک تصمیم سخت و دشوار است و به حمایت و برنامه ریزی احتیاج دارد. همه این حق را دارند که روابط عاشقانه و مبتنی بر ارزش و احترام داشته باشند و هیچ‌کس نباید در ترس و تحقیر زندگی کند.

الف)با فرد قابل اعتمادی صحبت کنید؛ صحبت کردن درباره‌ی شرایط خوشنت آمیز شما با دیگری، انتخابی سخت ولی شجاعانه است. سکوت شما ممکن است شما و/یا کودکانتان را در معرض خطر جدی تری قرار بدهد. احساس آزادی و رهایی برآمده از شکستن سکوت ممکن است شما را هیجان زده کند.

ب)یک پشتیبان پیدا کنید؛ شما نباید از این مسیر به ‌تنهایی عبور کنید. با خانواده و دوستان و یا  سرویس‌های خدمات اجتماعی صحبت کنید، یا با یک گروه حمایت از قربانیان/بازماندگان خشونت خانگی و خانوادگی ارتباط برقرار کنید تا احساس تنهایی نداشته باشید و همچنین از حمایت آن ها برخوردار شوید.

ج)نقاط ‌قوت خود را بشناسید؛ مهارت‌ها و توانایی‌ها به شما کمک می کنند تا از خودتان و در صورت لزوم از فرزندانتان محافظت کنید. این موضوع که توانسته‌اید خودتان را از خطر دور کنید به این معنی است که  شما فردی توانمند هستید. می‌توانید با کمک این نقاط‌ قوت و مهارت هایی که دارید آینده‌ای به‌ مراتب بهتر را بسازید.

د)یک برنامه‌ی امن برنامه ریزی کنید؛ شماره‌های اورژانسی را داشته باشید، مدارک مهم، لوازم ضروری، لباس های مورد نیاز، داروها و غیره را بسته‌بندی کنید تا بتوانید در زمان های ضروری ، به سرعت محل خطر را ترک کنید.

ه)با پلیس تماس بگیرید؛ پلیس می تواند اگر تصمیم به ترک محل گرفتید، امنیت شما را تضمین کند یا اگر بعدتر نیاز بود برای جمع‌آوری سایر وسایل‌تان، به محلی که احتمال خطر برای شما وجود دارد برگردید، در آن جا حضور پیدا کند.

و)با یک متخصص سلامت روان ملاقات کنید؛ صحبت کردن با یک روان شناس و درمانگر در رابطه با چگونگی تأثیر این تجربیات بر روح و روان خودتان را در اولویت قرار بدهید. مشاوران مجرب و همراه ماه شید خرد تمام قد در کنار شما خواهند بود.

برای رزرو نوبت با مشاوران ماه شید خرد کلیک کنید

چگونه کمک بگیریم؟

این موضوع مهم را حتما به خاطر داشته‌باشید که شما تنها نخواهید بود و می توانید در صورت نیاز از دیگران کمک بگیرید. در ادامه چند منبع کمک حرفه ای و امن را برای موارد خشونت خانگی و خانوادگی معرفی کرده ایم:

۱)شماره تماس ملی اورژانس اجتماعی (سامانه‌ی تلفنی ۱۲۳)

این سامانه‌ زیرنظر سازمان بهزیستی کشور بوده  و ۲۴ ساعته به صورت شبانه‌روز با خط ۱۲۳ در دسترس شما است. هدف کلی این سامانه کنترل کردن و کاهش دادن آسیب‌های اجتماعی است. این سامانه به طور کاملا رایگان به کودکان و همسران در معرض خشونت خانگی و خانوادگی ، افرادی با نیت خودآزاری و خودکشی، کودکان کار، پسران و دخترانی که از خانه فرار کرده اند، دختران در معرض آسیب های اجتماعی، و افرادی که گرایش های جنسی متفاونی دارند،  به صورت تلفنی و حضوری خدمت رسانی می کند. با توجه به وجود مراکز حضوری در شهرها و شهرستان های مختلف، در صورت نیاز این سامانه می تواند به جمع کثیری از هم وطنان خدمات حضوری و اورژانسی ارائه بدهد.

۲)خط تماس مشاوره‌ی دولتی رایگان (سامانه‌ی تلفنی ۱۴۸۰)

این سامانه‌ی صوتی نیز زیرنظر سازمان بهزیستی کشور از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب به طور کاملا رایگان در زمینه‌ های مشاوره‌ی مشاوره‌ی تحصیلی و شغلی، پیش از ازدواج، مشاوره‌ی خانواده، کودک و نوجوان، مشاوره‌ی سالمندی، مشاوره‌ی حقوقی، مشاوره در حوزه های مختلف بالینی افسردگی، وسواس، اضطراب و دیگر اختلالات روانی به شهروندان خدمات ارائه بدهد.

شما می توانید با مطالعه مقالات مختلفی که در سایت ماه شید خرد در بخش مقالات وجود دارند اطلاعات گسترده و معتبری در رابطه با موضوعات مختلف کسب کنید.

نویسنده : کیمیا شراهی

به این مقاله امتیاز دهید

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فرهنگ با فرهنگ خرد

آرامش بهتر در ماه شید خرد​

تهران – چهارراه پارک وی – ولیعصر – بن بست رزاق زاده

۰۹۱۹۰۰۷۰۶۰۳ , 021-22041372

Info@mahshidekherad.com

تمامی حقوق متعلق به کلینیک روانشناسی ماه شید خرد میباشد. طراحی و توسعه مرسم ایرانی