loader image
0
0
Subtotal: ۰ تومان
سبد خرید خالی است.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

به راحتی وقت مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلال ملال پیش از قاعدگی

اختلال ملال پیش از قاعدگی

سرفصل های مقاله

در سال های اخیر به اختلال ملال پیش از قاعدگی(PMDD) بسیار بیشتر از گذشته توجه شده است تا به مشکل نوسانات خلقی زنان که مرتبط با دوره‌ ی پیش از قاعدگی است رسیدگی شود و برای افرادی که از این مسئله رنج می‌ برند خدمات حمایتی و درمانی بیشتری فراهم شود. اختلال ملال پیش از قاعدگی شامل تعدادی از نشانه ‌های جسمی و خلقی شبیه به افسردگی است. این نشانه‌ ها عموما چند روز پیش از قاعدگی بانوان شروع شده و پس از شروع قاعدگی بهبود پیدا می‌ کنند.

اختلال ملال پیش از قاعدگی

نشانه ‌های تشخیصی اختلال ملال پیش از قاعدگی

در این اختلال باید حداقل پنج نشانه از نشانه‌ های زیر در هفته ‌ی آخر پیش از شروع قاعدگی وجود داشته باشند. این نشانه ‌ها در عرض چند روز بعد از شروع قاعدگی رو به بهبودی می روند و در هفته‌ ی بعد از اتمام قاعدگی یا به حداقل می رسند و یا به صورت کامل ناپدید می شوند. این نشانه ها عبارتند از:

۱)عدم ثبات عاطفی و هیجانی؛ به صورت اتفاقی و ناگهانی احساس غمگین بودن پیدا می کنند یا حتی شروع به گریه می‌کنند. حساسیت آن ها نسبت به دوست داشته نشدن، بی‌ محبتی یا تحویل گرفته نشدن از سوی اطرافیان نسبت به پیش از ابتلا به این اختلال افزایش پیدا می‌کند.

۲)تحریک پذیری، زودرنجی یا احساس خشم؛ کشمکش‌ های بین فردی پیدا می‌کنند. همچنین گاهی به شکل نامتناسبی با اطرافیان خود تند و پرخاشگرانه برخورد می‌کنند. ممکن است بعضی از افراد مبتلا به این اختلال به راحتی کنترل خود را از دست بدهند.

۳)حضور خلق افسرده‌ ی قابل توجه، احساس ناامیدی شدید و بروز افکار خود سرزنشگری

۴)احساس بی‌قراری، کلافگی یا اضطراب بی‌دلیل

۵)کاهش علاقه به فعالیت‌های عادی و روزمره(سرکار رفتن، دانشگاه و یا مدرسه رفتن، ملاقات با دوستان و … )

۶)ضعیف شدن توانایی حل مسئله و به طور کلی تمرکز حواس

۷)احساس خستگی شدید و کاهش انرژی به صورت قابل ملاحظه

۸)تغییر قابل توجه اشتها(معموما افراد مبتلا به ملال پیش از قاعدگی اشتها و هوس شدیدی را برای خوراکی‌های گوناگون تجربه می‌کنند).

۹)تغییر کمیت و کیفیت خواب(پرخوابی یا کم‌خوابی)

۱۰)نشانه‌های جسمانی(مانند: متورم شدن یا دردناک شدن پستان‌ها، درد عضلات و مفاصل، احساس بادکردگی و کوفتگی بدن)

فرد باید نشانه‌های گفته شده را در اکثر قاعدگی ‌های ماهانه در طی یک سال گذشته تجربه کرده باشد تا مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی تشخیص داده شود.

شما می توانید در صورت بروز این نشانه ها با کمک گرفتن از مشاوران ماه شید خرد قدمی بزرگ در جهت بهبود زندگی خود بردارید.

شیوع اختلال ملال پیش از قاعدگی

به گزارش انجمن روانپزشکی آمریکا نرخ شیوع یک ساله این اختلال بین ۱.۸ درصد تا ۵.۸ درصد گزارش شده ‌است. البته بیشتر زنان برخی از نشانه‌ های مرتبط با نوسانات خلق را در روزهای پیش از قاعدگی تجربه می‌کنند و حتی تعداد زیادی از زنان( بیش از ۵۰ درصد) نشانه‌ های متوسط تا شدیدی دارند. پژوهشگران گزارش کرده اند که نزدیک به یک زن در هر پنج زن نشانه‌های خلقی یا جسمی را تا اندازه ای تجربه می‌ کند که این مسئله می ‌تواند در زندگی معمول و روزمره ‌شان تاثیرات منفی به‌سزایی داشته باشد. مانند غیبت از تحصیل و کار، مشکلات میان فردی و یا رنج‌های عاطفی و هیجانی شدید.

تفاوت اختلال ملال پیش از قاعدگی(PMDD) و سندروم ملال پیش از قاعدگی(PMS)

اختلال ملال پیش از قاعدگی حالت عمیق تر و شدیدتری از سندروم پیش از قاعدگی(premenstrual(PMS)) است. در واقع PMS یک مجموعه نشانه‌ است که چند روز پیش از شروع پریود ماهانه روی می ‌دهد. این نشانه‌ها با اینکه شباهت‌ زیادی به نشانه‌هایPMDD دارند اما بیشتر مرتبط با علائم جسمی هستند، مانند دردهای شکمی. درحالیکه مشکل اصلی در  اختلال پیش از قاعدگی(PMDD) نشانه‌های خلقی و روان‌شناختی است. مانند خلق پایین، بی انگیزگی و بی علاقگی نسبت به فعالیت‌ها و … . اختلال ملال پیش از قاعدگی(PMDD) در مورد بانوانی به تشخیص داده می شود که هفت روز قبل از آغاز دوره قاعدگی نشانه‌های روانشناختی گفته شده را تجربه می‌کنند. این نشانه‌ها در عرض چند روز پس از شروع‌ پریود، از شدت ‌شان کم می‌شود. این اختلال به طور کلی نسبت به PMS شدت بیشتری داشته و باعث تاثیرات منفی و نابسامانی در عملکرد عادی و روزمره فرد می‌شود.

اختلال ملال پیش از قاعدگی

علل احتمالی ابتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی

علت قطعی این اختلال هنوز مشخص نیست. برخی از محققان می‌ گویند که احتمالا یک تعامل پیچیده بین هورمون ‌های جنسی زنانه علت این اختلال است. بعضی دیگر از محققان هم این عقیده را دارند که سطح نرمال هورمون ‌های جنسی زنانه ممکن است در زنان مبتلا به PMDD واکنش ‌های عاطفی و هیجانی منفی ایجاد کنند در صورتی که در زنانی که به این اختلال مبتلا نیستند چنین واکنش ‌هایی حاصل نخواهد شد. لازم به ذکر است که عوامل روان‌شناختی مانند طرز فکر و نگرش زنان در رابطه با قاعدگی نیز می‌ تواند در ایجاد و یا تقویت این اختلال نقش موثری داشته باشند.

شما می توانید برای مطالعه در رابطه با سایر اختلالات و موضوعات روانشناختی دیگر به سایت ماه شید خرد بخش مقالات مراجعه کرده و اطلاعات زیادی در رابطه با موضوعات گوناگون کسب کنید.

نویسنده : کیمیا شراهی

با استفاده از : کتاب آسیب شناسی روانی تالیف مهدی گنجی

به این مقاله امتیاز دهید

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فرهنگ با فرهنگ خرد

آرامش بهتر در ماه شید خرد​

تهران – چهارراه پارک وی – ولیعصر – بن بست رزاق زاده

۰۹۱۹۰۰۷۰۶۰۳ , 021-22041372

Info@mahshidekherad.com

تمامی حقوق متعلق به کلینیک روانشناسی ماه شید خرد میباشد. طراحی و توسعه مرسم ایرانی