loader image
0
0
Subtotal: ۰ تومان
سبد خرید خالی است.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

به راحتی وقت مشاوره بگیرید
همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.

اختلال سلوک (CD)

اختلال سلوک علائم، پیشگیری و درمان

سرفصل های مقاله

همانطور که در مقاله اختلال کم توجهی- بیش فعالی اشاره شد ویژگی اصلی ADHD رفتار نامناسب و اختلال گرانه است (در صورت تمایل برای مطالعه بیشتر در مورد اختلال کم توجهی- بیش فعالی کلیک کنید)، اما بعضی از کودکان رفتاری نشان می دهند که عمداً بدخواهانه، بدجنسانه، پرخاشگرانه، و خشن بـه نظر می رسد. در چنین شرایطی، احتمال دارد که کودک به اختلال سلوک(CD) مبتلا شده باشد. رفتارهای معرف اختلال سلوک عبارتند از: رفتار خشن یا پرخاشگرانه، خشونت عمدی به مردم و رفتار بی رحمانه با حیوانات، تخریب اموال دیگران به منظور تفریح، دروغگویی، دزدی، تقلب، نقض حقوق دیگران (مثل هتک حرمت، تهدید و زورگویی به دیگران، بدرفتاری کلامی)، غیبت غیرموجه از مدرسه، پیش قدمی در درگیری های فیزیکی.

تشخیص اختلال‌سلوک

ویژگی اصلى اختلال سلوک مجموعه ای از رفتارهای مستمر و مکرر است که هنجارهای اجتماعی یا حقوق دیگران را نقض می کنند. این رفتارها به چهار گروه اصلی تقسیم مـی شـوند:

  • پرخاشگری؛ رفتار پرخاشگرانه که به دیگران آسیب می رساند یا آن ها را در خطر آسیب قرار می دهد.
  • خرابکاری؛ رفتاری که به تخریب و آسیب املاک خصوصی منجر می شود.
  • دروغ گویی؛ دزدی؛ حیله گری، فریبکاری
  • قانون شکنی؛ نقض قوانین (مثل نقض قوانین راهنمایی و رانندگی).

 این رفتارها باید در عملکرد اجتماعی، شغلی، یا تحصیلی فرد نقص شدید به وجود آورند و در انواع محیط ها هم دیده شوند(مثلاً در خانه، مدرسه یا جامعه تـا رسما اختلال به حساب آیند. برای تشخیص اختلال سلوک، رفتارهای معـرف آن حداقل باید ۱۲ ماه وجـود داشته باشند و حداقل یکی از آن ها باید حداقل به مدت ۶ ماه مشاهده شود. به طور کلی اختلال سلوک به وسیله مجموعه ای از رفتارهای مستمر و مکرر نشان نداده می شود که در آن ها، حقوق اولیه دیگران، یا هنجارها یا قوانین اصلی و متناسب با سن فرد نقض می شوند.

اختلال سلوک و اختلال شخصیت ضد اجتماعی روی یک پیوستار قرار دارند( در صورت تمایل برای مطالعه بیشتر در مورد اختلال شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید). با این که ممکن است فرد در هر سنی به اختلال سلوک مبتلا شود اما تقریبا ۴۰ درصد کودکان مبتلا به اختلال سلوک، بعدها و در بزرگسالی به اختلال شخصیت ضداجتماعی مبتلا می شوند.

شیوع اختلال‌سلوک

به گزارش انجمن رسمی روانپزشکی آمریکا نرخ شیوع یک ساله در جمعیت عادی جامعه بین ۲ تا ۱۰ درصد تخمین زده می شود. شیوع اختلال سلوک ظاهرا در کشورهای مختلف با نژادها و قومیت های مختلف نسبتا یکسان است. نرخ شیوع از کودکی به نوجوانی افزایش می یابد و رد مردان بیشتر از زنان است. تعداد کودکانی که مبتلا به اختلال سلوک شدید هستند و کمک حرفه ای دریافت می کنند، بسیار اندک است. نشانه های اختلال سلوک حتی از دوران پیش دبستانی می توانند شروع شوند، هرچند شروع آن ها بعد از ۱۶ سالگی(اواسط نوجوانی) نادر است.

کودکان یا نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک معمولا آغازگر خشونت یا پرخاش هستند و در مقابل دیگران واکنش غیرطبیعی و خشن نشان می دهند. آن ها معمولا به زورگویی یا تهدید همسالان می پردازند، آغازگر دعوای فیزیکی هستند، با مردم و حیوانات بی رحمی فیزیکی نشان می دهند و با ترساندن دیگران آن ها را مجبور می کنند که به خواسته های آن ها تن بدهند.

این افراد معمولا به دارایی های دیگران احترام نمی گذارند و به تخریب اموال مردم و دزدی های کوچک می پردازند. دروغگویی های آنان عبارت است از قول دادن و عمل نکردن به منظور کسب منافع مادی یا صرفا به منظور کسب لذت. کودکان مبتلا به اختلال سلوک معمولا سابقه ای مملو از قانون شکنی دارند مانند شب دیر آمدن به خانه، فرار از خانه یا نرفتن به مدرسه.

در سایت ماه شید خرد در بخش مقالات می توانید در رابطه با سایر اختلالات نیز اطلاعات مفید و کاربردی کسب کنید.

نویسنده : کیمیا شراهی

با استفاده از: کتاب آسیب شناسی روانی؛ نوشته دکتر مهدی گنجی

به این مقاله امتیاز دهید

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه فرهنگ با فرهنگ خرد

آرامش بهتر در ماه شید خرد​

تهران – چهارراه پارک وی – ولیعصر – بن بست رزاق زاده

۰۹۱۹۰۰۷۰۶۰۳ , 021-22041372

Info@mahshidekherad.com

تمامی حقوق متعلق به کلینیک روانشناسی ماه شید خرد میباشد. طراحی و توسعه مرسم ایرانی